Laat uw auto accu gratis testen!

Niets is zo vervelend als in de vrieskou tevergeefs proberen de auto te starten. Een defecte accu kan ervoor zorgen dat uw auto u in de steek laat op een moment dat u totaal niet uitkomt. Een accu wordt zwaar belast en dit kan, vooral in de winter, tot gevolg hebben dat de accu uitgeput raakt.

Auto’s zijn steeds meer uitgerust met elektronische apparatuur, waardoor er meer wordt gevraagd van een accu. In de zomer wordt de airco aangezet en in de winter is het nodig om de verwarming aan te zetten. Ook omdat de verlichting tegenwoordig dag en nacht aan wordt gezet, moet een accu steeds meer energie leveren. Hierdoor kan het voorkomen dat uw accu na verloop van tijd een steeds lager laadniveau krijgt. Een accu functioneert het beste als u meer dan een half uur aan het autorijden bent. Zo kan de accu opwarmen, waardoor er meer energie opgeslagen kan worden. Met de lagere temperaturen in de winter wordt het natuurlijk lastiger voor accu’s om op te warmen en duurt het langer voordat een accu kan beginnen met opladen. Vaak bent u al op uw bestemming gearriveerd als de accu gereed is om op te laden. De kans is dus groter dat u uw auto met een lege accu aantreft bij het regelmatig maken van korte ritjes in de winter.

Als de temperaturen het vriespunt bereiken kan de gemiddelde accu nog maar twee derde van de energie leveren die het bij een temperatuur van 26 graden zou leveren. Probeer in de winter uw auto dan ook op een zo warm mogelijke plek te parkeren.
Het probleem hoeft zich niet in de accu te bevinden als uw auto niet kan starten, het kan ook aan de dynamo liggen. Als bijvoorbeeld uw koplampen gedurende het rijden beginnen te knipperen, is de kans groot dat uw dynamo zijn beste tijd heeft gehad. Indien uw auto moeite heeft met starten, maar geen problemen heeft bij het autorijden, wordt het waarschijnlijk tijd om uw accu te vervangen.

De wintermaanden zijn begonnen waardoor uw auto niet zonder een goede accu kan. Wij gebruiken de accu’s van Magneti Marelli. Deze zijn ook bij lage temperaturen altijd in staat om uw auto van voldoende energie te voorzien. Gemiddeld gaat een accu ongeveer 4 jaar mee. Uw accu wordt standaard gecontroleerd bij elke beurt. Wij testen de startcapaciteit van de accu. Voldoet deze niet aan de norm die op de accu vermeldt staat, dan adviseren wij u de accu te vervangen om toekomstige startproblemen te voorkomen. Een nieuwe accu wordt gratis geplaatst.

Gratis accu test

Heeft uw auto nog geen beurt nodig, maar wilt u wel uw accu laten controleren? Kom gerust bij ons langs voor de gratis auto accu test!