Woont u in Nieuwegein en omgeving en is uw auto weer toe aan de jaarlijkse APK? Den Hartog Autoservice is gespecialiseerd in APK-keuringen. De algemene periodieke keuring is wettelijk verplicht gesteld. De stelregel in de autobranche is dat iedere auto minstens één keer per jaar wordt nagekeken. Via onze website kunt u direct een afspraak inplannen.

Den Hartog Autoservice is een door de RDW erkend garagebedrijf.

APK-keuring-Nieuwegein

Hoe vaak moet ik een APK keuring laten uitvoeren?

Het is belangrijk om te weten wanneer uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten.
Daarnaast wordt er gekeken naar de brandstof en het gewicht van uw auto. Op de site van de RDW kunt u hier meer informatie over vinden.

Wat is APK?

APK betekent Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van uw auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. De APK wordt gedaan door een gediplomeerd keurmeester en duurt ongeveer een half uur. Na de keuring bepaalt de keurmeester of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. Je hoeft voor een APK niets mee te nemen naar het autobedrijf behalve de auto zelf.

Hoe gaat een APK in zijn werk

Uw voertuig moet periodiek gekeurd worden op veiligheid en moet voldoen aan de wettelijke milieu-eisen. U ontvangt een brief van het RDW waarin u wordt herinnerd aan de algemene periodieke keuring van uw auto. Hierin staat de informatie voor welke datum uw auto gekeurd moet worden. Als bestuurder bent u zelf verantwoordelijk voor het op tijd uitvoeren van uw APK.

Wanneer u uw auto bij ons in onderhoud heeft kunnen we tegelijkertijd uw APK keuring uitvoeren.
Zowel bij een kleine als grote onderhoudsbeurt krijgt u een gratis APK keuring.

Wat is een APK steekproef?

Het kan zo zijn dat de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) een steekproef komt uitvoeren en het werk van de keurmeester controleert. Zij lopen alle controlepunten opnieuw na. Heeft de keurmeester een fout gemaakt dan krijgt hij, afhankelijk van hoe groot de fout is, strafpunten. Heeft de keurmeester te veel strafpunten dan mag hij geen keuringen meer uitvoeren totdat hij of zij opnieuw een examen doet bij het IBKI. Ook het bedrijf waar de keurmeester voor keurt krijgt strafpunten, als daar het aantal punten te hoog oploopt wordt de APK-erkenning van het hele bedrijf tijdelijk ingetrokken.

Waar kan ik zien wanneer mijn APK verloopt?

Op OVI (Online Voertuig Informatie) van de RDW kun je nadat je een kenteken invult zien wat de APK-vervaldatum van een auto is. Je kunt ook bij je BOVAG-autobedrijf navraag doen. De RDW stuurt je zes weken voor de vervaldatum een oproepbrief.

Hoe vaak moet mijn auto APK-gekeurd worden?

Nieuwe auto’s op benzine moeten na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna om de twee jaar. Vanaf het achtste levensjaar verandert dat in een jaarlijkse keuring. (4-2-2-1-1 etc.) Personenauto’s tot 3.500 kg die op diesel of lpg rijden, moeten vanaf het derde jaar jaarlijks worden gekeurd.(3-1-1-1 etc.)  Auto’s van dertig jaar of ouder moeten tweejaarlijks een APK ondergaan. Heeft u een auto die vanaf 1 januari 1960 de weg op mocht, dan bent u vrijgesteld van APK-plicht.

Den-Hartog-Autoservice-Nieuwegein-werkplaats-300x200

Mag ik doorrijden met een afgekeurde auto?

Als je auto apk afgekeurd is mag je doorrijden indien de APK-vervaldatum nog niet verstreken is. Dan moet de auto wel voldoen aan de zogeheten ‘permanente eisen’ waaraan ieder voertuig moet voldoen.

Hoe lang van te voren kan ik mijn APK laten uitvoeren?

Vanaf twee maanden voor de vervaldatum kun je je auto laten keuren. Vervalt je APK van de 10 jaar oude auto bijvoorbeeld op 1 mei 2019 en laat je je auto op 14 april 2019 keuren, dan is de volgende vervaldatum 1 mei 2020. De originele vervaldatum wordt gehanteerd en niet de keuringsdatum. Vroeg keuren heeft dus geen nadeel.

Wat wij verder doen

Naast de algemene periodieke keuring van uw auto, verleent Den Hartog Autoservice ook nog andere auto gerelateerde services.

  • Onderhoud & reparaties
  • APK-keuring
  • Schadetaxaties
  • Zomer, winterbanden en opslag
  • Airco onderhoud
  • Auto onderdelen
  • Occasions

Heeft u vervangend vervoer nodig? Geen probleem! Vraag bij uw afspraak voor een leenauto of leenfiets.

APK keuring aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.